Wanneer is interne loopbaanbegeleiding interessant voor u & hoe goed kent u uw personeel alsmede eerste & tweede spoor re-integratie.

In vele scenario’s, is het inzetten van mij voor interne trajecten voor uw personeel interessant, hierbij enkele voorbeeld-scenario’s:

 • U bent benieuwd of uw organisatie op de toekomst is voorbereid?
 • 1e en 2e Spoor-re-integratie (binnen, respectievelijk buiten uw bedrijf (her-/ ver-) plaatsen.
 • U vermoedt dat er een grotere slagvaardigheid op de markt gevraagd wordt, om aan de behoeften van uw klanten te blijven voldoen.
 • Het personeel kan mogelijk niet met toekomstige marktveranderingen meebewegen.
 • Een fusie/ overname waarbij personeel gemoeid is, levert een instroom van hele andere type werknemers dan u gewoon was.
 • Of u wilt een stapje terug doen…
 • Bijna ieder bedrijf heeft ze wel, ontevreden personeel. Zij zien te weinig toekomstperspectief. Ze zijn te vaak met de verkeerde dingen bezig en ervaren die ruis als hinderlijk. U vraagt zich af of en hoe u ze kunt behouden.
 • Opdrachten die binnengehaald kunnen worden, maar als gevolg van de personele bezetting geen doorgang vinden. De potentiële handel glipt door de vingers.
 • Dames die terugkomen van zwangerschapsverlof en minder uren willen maken, daarnaast veranderen er vaak andere zaken in de privésfeer, waardoor er een nieuwe werk-privé situatie/ behoefte ontstaat.
 • Personeel dat op een gegeven moment aangeeft bij de concurrent te gaan werken. Had u dat kunnen zien aankomen? Echt niet? Wat gaat dat extra kosten in geld en tijd?

BENT U ALS BELEIDSMAKER GRAAG VOORBEREID? U KRIJGT BEGELEIDING OM BIJV. RE-INTEGRATIE TE VOORKOMEN?

Wat betekent langdurig (ziekte-) verzuim voor de continuïteit van de betreffende afdeling of erger nog, voor het bedrijf? Wat doet dit met de klanttevredenheid, of het medewerkers motivatieonderzoek? Is er een cultuur van eerlijk kunnen antwoorden of ontstaat er ruimte voor represailles? De vertrouwelijkheid en privacy van medewerkers moet goed worden gewaarborgd, terwijl u ondertussen wel als bedrijf kunt functioneren.

Ik creëer graag een goede sfeer, geef graag vertrouwen en wil naar opdrachtgever en medewerker betrouwbaar blijven.

U heeft al personeel ziek thuis zitten?  Re-integratie 1e/ 2e spoor.

Wat kost ziekteverzuim uw bedrijf? Wat als er een outplacement, of erger nog re-integratietraject moet worden opgezet? Is er al een 1e of 2e spoor re-integratie ingezet. Ik help u graag bij het Plan van Aanpak.

Werk liever preventief: Wettelijke verplichtingen, bemoeienis vanuit de overheid, wat bakken met geld kost, en de tijd die verloren raakt… Rapportage- en onderzoekskosten. Kortom: Kosten, kosten en nog eens kosten.

Ik help u graag meedenken om voor u en uw mensen (personeel) het beste naar boven te halen, kom graag met u in gesprek, als voorbeeld, coach ik ook op locaties van het Coachhuis buiten uw bedrijfsmuren.

Neem contact op: ton@aclassloopbaancoaching.nl. of vul het contactformulier in, of SMS uw boodschap aan: 06-30318195.

MET INTERNE LOOPBAANTRAJECTEN VIA MIJ, BENT U PREVENTIEF & CREËERT U WAARDERING.

U investeert in uw personeel, u biedt ze perspectief, u weet wie of welke afdeling bepaalde behoeftes heeft. U kunt een risico-inventarisatie doen. Krijg inzicht m.b.t. het risico op verloop. Krijg informatie om tijdig op te schakelen. U kunt uw mensen de waardering bieden, waar ze om vragen. Bied hen toekomstperspectief en bindt de medewerkers die u wilt binden aan uw bedrijf. Zoek naar toekomstige medewerkers die bij de (nieuwe) toekomstvisie passen. Zet mij met mijn expertise in voor instroom, doorstroom en uitstroom van personeel. Daar ben ik onafhankelijk bij betrokken. Ik heb geen belang bij uitzendorganisaties of overheid. Ik functioneer geheel onafhankelijk.

Hoe fijn is het als ik uw aanspreekpersoon bij preventief beleid ben, alsmede de re-integratie 1e en 2e spoor? Ik ben uw complete schakel op dat vlak, zo leren wij elkaar als goede zakenpartners ook steeds beter begrijpen, heb ik feeling bij wat er binnen uw organisatie leef en denk met u mee. Bel, mail of SMS mij.

Bij mij geen belmenu’s om doorheen te worstelen! Ik werk ook liever met een wekelijkse/maandelijkse cyclus dan een 6-weekse cyclus. Kort op de bal en focus is wat u krijgt. Het geeft meer structuur, hetgeen voor iedere betrokkende prettiger werkt.

logo Register Loopbaan professional NOLOC Noloc carrièrecoach consultant loopbaan coach.

INTERNE LOOPBAANBEGELEIDING VIA A-CLASS LOOPBAANCOACHING? HOE WERKT DAT?

Eén-op-één gesprekken is onze kracht. “Doorvragen” m.b.v. testen in goed gesprek. In 4 kwadranten plot A Class Business waar alle medewerkers zitten en we bespreken waar mogelijk ingegrepen moet worden, om zo onnodig verloop en onnodige kosten voor te zijn. Als je iedereen op zijn / haar kracht inzet, dan is er misschien minder aanleiding om te gaan kijken of het gras elders groener is. Dat verwacht u toch ook van uw eigen klanten. Klanttevredenheid biedt vaak zekerheden want dan kost het te veel moeite om een benchmark te doen. Dan zijn de veranderkosten vaak onverantwoord hoog. Waarom eigen personeel niet als interne klanten beschouwen? Ik help u met 1-10 individuele trajecten per keer (per opdracht) waarbij u continu op de hoogte wordt gehouden.

VOOR INTERNE LOOPBAANBEGELEIDING ZET IK DIT SOORT TESTEN PER WERKNEMER IN:

Onderstaande onderwerpen, worden d.m.v. testen (assessments) situationeel toegepast ter ondersteuning van de gesprekken en daarom bij de trajecten ingezet waar nodig. Meestal is 1-2 testen al ruim voldoende voor een goede betrouwbare uitkomst. Ik zoek de verschillen, unieke eigenschappen van de medewerkers. :

Heb ik een coach nodig? loopbaantraject kosten personeel medewerkers werknemers subsidie werkgever regionaal regio

 • allergieën, interesses, passies, competenties, kernwaarden
 • loopbaanwaarden, loopbaanankers, werkwaarden, motieven
 • Quick Big Five persoonlijkheidstest, ook de bekende DISC gerelateerd aan leiderschapsrollen
 • timemanagement conform Convey/ Eisenhower
 • 360 Graden Feedbackmethode (Denken anderen net zo over jou als jijzelf?)
 • uitwerking theorieën Kolb, Ofman, McClelland (ijsberg) & Pyramide van Bateson.

HAAL HET BESTE UIT UW PERSONEEL! GEEF DE JUISTE MENSEN EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID BIJ HYBRIDE WERKEN.

Zet uw personeel zo efficiënt mogelijk in, is mijn advies ten alle tijde. Met de persoonlijke interne loopbaanbegeleiding zet u ze in hun kracht en krijgt u voorafgaand inzichtelijk wat de onderlinge verschillen zijn. Kernkwaliteiten is echt wat anders, dan aangeleerd gedrag en competenties.

Geef hen de mogelijkheid om hun lichaam en geest van tijd tot tijd aan andere zaken te besteden. Bedenk wat een goede werk-privébalans versus een verstoorde balans voor de organisatie kan opleveren. Creatieve geesten zijn niet de enigen die behoefte aan tussentijdse ontspanning nodig hebben. Help ze hun werk-privébalans bewaken. Dat is toch ook uw verantwoordelijkheid. Hoe voelt dat? Een sportschool abonnement gebruiken of aanbieden zijn toch twee verschillende acties? Neem contact op. ton@aclassloopbaancoaching.nl. of vul het contactformulier in, of SMS uw boodschap aan : 06-30318195. Ik kom graag met u in gesprek.

Nu tijdig wat kosten maken is toch veel beter, dan straks omzet en/of winst, of de juiste medewerkers op essentiële plekken, in de organisatie missen?

PERSONEEL & UW ZORGPLICHT:

Ik denk met u, als opdrachtgever mee, om hybride werken, voor een ieder succesvol te maken, hierbij zet ik mijn 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven (actief in meerdere branches) graag in. Hybride werken is het nieuwe toverwoord, bovendien vraagt dat om andere begeleiding van medewerkers in de dagelijkse praktijk. Wederzijds vertrouwen wordt nog belangrijker, waardoor managers anders leiding moeten geven. Wat voor cijfers geeft u ze? Geen 10? Wat kan er beter?

Als goed werkgever is er ook een zorgplicht, daar past geen vergaderen al rijdend over de snelweg (of erger in de stad) bij. Als loopbaancoach help ik graag met de nieuwe omstandigheden omgaan en misschien wordt functies anders vervullen, wel een interessante optie. Eén voorbeeldje is: Laat specialisten hun specialiteiten doen, haal “balast” weg en breng dat bij andere medewerkers onder. Jobcrafting en jobcarving heet dat zo mooi. Ik ben in deze, uw hulplijn.

Geen kapsones, geen mooi praterij, maar gewoon goed luisteren naar uw wensen & de mogelijkheden. Korte lijntjes, één contactpersoon voor alles, de kennismaking/ opzet/ uitwerking/ terugkoppeling en financiële zaken, stel niet uit.

In geval van re-integratie 1e en 2e spoor heeft u met onder meer wettelijke verplichtingen uit de Nieuwe Koers Poortwachter te maken.

Ede Arnhem Velp Apeldoorn Nijmegen Loopbaancoach Loopbaanbegeleiding Carrièrecoach Loopbaanadviseur Loopbaan Advies Persoonlijke ontwikkeling Jobcoach